L'Aplec de Gegants i Cabets trau més de deu mil persones als carrers de la ciutat

Més de deu mil persones, segons càlculs de l'Ajuntament, van participar aquest cap de setmana en els actes del 6é Aplec de Gegants i Cabets d'Ontinyent i van convertir els carrers de la capital de la Vall d'Albaida en una gran festa. El punt àlgid va ser el ball conjunt de les setanta-cinc figures dels dotze grups participants en l'aplec, provinents de localitats del nostre país (Alacant, Alcoi, Badalona, Benicarló, la Font de la Figuera, Gandia, Bocairent i Ontinyent) i d'Espanya (Caravaca de la Cruz, Terol, Torrejón de Ardoz i Leganés).

Això va ser a la plaça Major, a les 13.30 de diumenge. Abans, a les 10.00 havien començat a muntar-se les figures davant de la Glorieta, i a les 11.00 arrancà la cercavila que les dugué fins a la plaça Major des de la plaça de la Concepció passant pels carrers de Gomis i de Maians. A més, dissabte, vint-i-set centres educatius i associacions ontnyentins van traure al carrer dues-centes cinquanta figures festives, en una desfilada en què hi participaren els cabets i gegants de l'IES l'Estació; Banda Jove d'Ad Libitum; les escoletes del Llombo Tralarà, Rialles, Koda, La Roda i El món dels menuts; el Centre de Dia de Discapacitats; el CEE Vall Blanca; les escoles Rafael Juan Vidal, La Concepción, Bonavista, Santa Maria, Carmelo Ripoll, Pureza de Maria, Lluís Vives, Martínez Valls, Sant Josep, Vicent Gironés i La Milagrosa; el Casal Jaume I; l'Escola d'Adults Sant Carles; els Júniors de Sant Rafel; l'Associació del Camí dels Carros, i la Comparsa Llauradors. Les figures dels Gegants i Cabets d’Ontinyent tancaren la comitiva.

El president de l'associació de Gegants i Cabets, Xavi Llopis, va valorar molt positivament la creació d'aquesta desfilada de dissabte destinada a escolars i associacions, ja que d'aquesta manera 'han pogut fer festa amb les seues figures dissabte i gaudir de les colles visitants diumenge. Tots dos dies hi va haver molt de públic i podem dir ben segurs que ha estat l'Aplec més multitudinari de tots'.

Actes previs

Amb anterioritat a la celebració de l'aplec, divendres 10 d'octubre es van inaugurar al Centre Cultural Caixa Ontinyent les dues exposcions realitzades per l'associació de Gegants i Cabets d'Ontinyent amb motiu del 6é Aplec de Gegants i Cabets d'Ontinyent, i per les quals hi han passat vora sis mil visitants.

Vicent Beneito hi instal·là la mostra fotogràfica 'Mirada a dins dels Aplecs' amb instantànies que retraten moments dels cinc aplecs anteriors, obra d'Àlvaro Juan, Carles Pascual, Emma Montés, Imma Ibáñez, Llúcia Sanchis, Pep Alfonso, Rafael Sanchis, Santi Sais, Sergio Pomar i Vicent Guerola.



L'altra exposició és una instal·lació de Jordi Martínez i Manuel Díaz, amb objectes relacionats amb la festa dels gegants i cabets i poemes de Josep Sanchis.

A més, entre els escolars de la ciutat es van repartir 4.000 unitats d'un joc relacionat amb els gegants i cabets, un joc que consta de dues parts, totes dues dibuixades per Vicent Beneito, una amb un parxís amb els Cabets i l'altra amb el Joc dels Gegants en què cada casella representa un element festiu i cultural de la ciutat, amb textos explicatius de Rafel Sanchis i Ferri en un lateral sobre què representa cada dibuix.

Font: Vilaweb.cat/Ontinyent
L'Aplec de Gegants i Cabets trau més de deu mil persones als carrers de la ciutat L'Aplec de Gegants i Cabets trau més de deu mil persones als carrers de la ciutat Reviewed by Jairo Molina on 9:22:00 Rating: 5

Post AD