El CB Patronato Bocairent aconsegueix l’ascens a 1a Divisió Nacional

El dissabte passat, les xiques del CB Patronato van rebre la visita del CBF Cabo Mar, un equip que en l’anada, com a local les van guanyar amb solvència. Guanyar significava, per a les bocairentines, assegurar la tercera posició a la taula i posar un peu en categoria Nacional quan es realitze la distribució de les places, però sobretot la idea que tenia l’equip, era disfrutar al màxim.

Amb aquesta mentalitat l’eixida al camp fou molt bona, varen estar intenses en defensa i amb encert en atac, sobretot al tir de mitja distància, ocasionant que la seua defensa en zona no fora productiva. Els resultats els obligà a canviar a individual i crear més espais per a l’1×1, aconseguint bons atacs. Al final del primer període el marcador reflectia 16-20 per al Cabo Mar.

Al segon quart estigué marcat per la igualtat i l’intercanvi de cistelles pràcticament fins al final, on després de posar-se per davant les locals amb el 28-27 al minut 5, un parcial en contra de 0-8 deixava el marcador al descans en 28-35 per a les visitants.

Després del descans, les xiques del Patronato augmentaren un punt la seua intensitat defensiva i, amb un 6-0 d’eixida, tornava la igualtat a l’encontre, que fins el final del quart estigué marcat per l’intercanvi d’encerts pels dos equips i que deixava el partit completament obert per als últims deu minuts, 45-47, després d’un parcial al quart de 17-12.

L’últim quart començà mal per a les bocairentines, que encaixaven un parcial en contra de 0-10 en quatre minuts i veien com les xiques del Cabo Mar se’n anaven fins als 12 punts de diferència, 45-57. Però lluny de rendir-se i de baixar els braços, demostraren una vegada més la seua capacitat de lluita, i pujaren la seua intensitat defensiva, i amb ella el ritme de partit. Aquest canvi els posà per davant amb un 61-60 en l’últim minut de màxima emoció que es decidí amb un tir lliure a falta de nou segons i en la posterior pèrdua de baló del visitant en la treta de fons posterior. Les xiques de la Vall van aguantar la pilota fins al final, assegurant així la victòria per un ajustat 62-61 que els va donar l’ascens a 1a Nacional.

Cal destacar la temporada d’aquest grup, invicte en la primera fase i tercer en el grup autonòmic de la segona fase, sols per darrere d’un equip de València i un d’Alacant, el que dóna més mèrit, si cap, a la temporada realitzada.